sobota 2. května 2015

25. Bodový Program NSDAP 2 časť

25. Bodový Program NSDAP
Program z oficiálnej príručky od Gottfrieda Federa
neskrátené vydanie

Preto požadujeme:

11.Zrušenie príjmu bez práce a pričinenia,teda zlomenia úrokového otroctva.
12.S ohľadom na nesčetné obete na majetku a krvi,ktoré si na národe vyžiadala každá vojna,musí byť akékoľvek osobné obohatenie vojnou označené za zločin na národe.Preto žiadame,aby všetky vojnové obohatenia boli bezo zbytku navrátená.
13.Požadujeme zoštátnenie všetkých doteraz zprivatizovaných podnikov (Trusty)
14.Požadujeme podiel na zisku veľkých priemyslových podnikov.
15,Požadujeme vybudovanie rozsiahleho zajistenia v starobe.
16.Požadujeme vytvorenie zdravej strednej triedy a jej zachovanie,okamžitou komunalizáciou veľkoobchodov a ich prenájom za výhodné ceny malým živnostníkom,a čo najprísnejšie zohľadnenie všetkých malých živnostníkov pri dodávkach štátu,krajom a obciam.
17.Požadujeme našim národným potrebám prispôsobenú pozemkovú reformu,vytvorenie zákona o bezplatnom vyvlastneniu pozemku pre obecne prospešné účely,zrušenie úroku z pozemku a zabráneniu akejkoľvek špekulácií s pôdou.
18.Požadujeme nekompromisný boj proti tým,ktorý svojou činnosťou škodia obecným záujmom.Zločinci proti národu,lichvári,šmelinári atd....budú potrestaný smrťou bez ohľadu na náboženstvo a rasu.
19.Požadujeme výmenu rímskeho práva,slúžiaceho materialistickému svetovému poriadku,za nemecké obecné právo.
20.Aby mohol každý schopný a pilný Nemec dosiahnuť vyššieho vzdelania a tým sa dostať do vedúcej pozície,je štát povinný postarať sa o dôkladnú výstavbu nášho celkového národného vzdelávacieho systému.
Učebné plány všetkých vzdelávacích zariadení musia byť prispôsobené požiadavkam praktického života.Pojmutie myšlienky štátu musí byť docielené už na počiatku prostredníctvom školy (občianska náuka).
Požadujeme vzdelávanie obzvlášť nadaných detí chudobných rodičov na štátne náklady bez ohľadu na ich spoločenský stav a povolanie.

Žádné komentáře:

Okomentovat